Bejárat
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Életérzés

"Szelíd legyél, derűs és hallgatag
és bölcs mosollyal tűrd, ha bántanak
legyél folyó, ha támad majd a tél
páncélod lesz, kemény és hófehér."

                                       Bródy János

 

Legyen a Sweethome a kezdőlapod

Ajándék a lelkemnek

Az élményért nyisd meg a YouTube-on.

 
Menü
 
Verseim
 
Képeslap, papírfecnik
 
Kisprózáim
 
Blogok
 

Kedvenc dalaim szabadfordítása

Kattints ide!

 
Így láttam - kedvenc saját fotó

A képrandomhoz Mozilla-Firefox böngésző ajánlott

2008. Párizs

 
Archivum
 
Homályzóna

"Szeretném megosztani Önnel mire jöttem rá az ittlétem során. Akkor döbbentem rá, amikor osztályozni próbáltam a faját. Ráébredtem, hogy Önök valójában nem emlősök. Minden emlős ezen a bolygón ösztönösen természetes egyensúlyra törekszik a környezetével, kivéve Magukat, Embereket. Letelepednek valahová és addig szaporodnak míg fel nem élik mind a természeti erőforrásokat, és azután csak úgy képesek fennmaradni, ha új területeket foglalnak el. Van egy másik organizmus is ezen a bolygón, mely ugyanígy viselkedik. Tudja melyik? A vírus. Az emberi faj egy betegség, a bolygó rákosodása. Az ember egy ragály, és mi vagyunk a gyógyszer."

   (Mátrix:Smith ügynök - Wikidézet)

 
Szerzői jog

Az oldalon található saját művek szerzői jog védelme alatt állnak, azok részben vagy egészben való idézése, fordítása, más fórumokon való megjelentetése és felhasználása a szerző, azaz a lap szerkesztőjének tudta és engedélye nélkül tilos.

A hangzó anyagok a Radio.Blog.Club.com, valamint a YouTube.com és a Dailymotion.com című lapok anyagából vannak válogatva.

 
Kedves Könyveim

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Homérosz leánya

Robert Graves   
Az angol Robert Graves, korunk egyik legérdekesebb írói egyénisége óriási népszerűségét elsősorban történelmi regényeinek (vagy talán helyesebben mondva : áltörténelmi regényeinek) köszönheti. Az 1930-as évektől kezdve jelennek meg az ókori témákat feldolgozó regények. A kétkötetes Claudius császárról szóló, majd a Vitéz Belizár. Az előbbi a császárkori Róma, a másik a bizánci birodalom légkörével ismerteti meg az olvasót. Később követi az Aranygyapjú, majd 1946-ban a Jézus király.

A királynak meg kell halnia

Mary Renault   

Mary Renault ebben a regényében egy régebbi korba visz el bennünket, amikor az istenek és az emberek világa olyan szorosan kapcsolódott egymáshoz, hogy olyan hősök születtek, mint Héraklész vagy Thészeusz, Athén nagy királya.
Thészeusz abban a korban élt, amikor az ősi istennőkultusz - Dia, a mindenható Földanya - hívei és az új korszak új férfiistenei- élükön Zeusz, az ég istenkirálya, Poszeidón, aki a vizeket uralta és Hádész, aki az alvilágban kormányozta a lelkeket - mérkőztek mitikus küzdelmeket víva egymással.

Égi tűz

Mary Renault   

Mary Renault az antik világ egyik leghitelesebb író-tolmácsolója. Sajnálom, hogy számtalan műve közül mindössze néhány jelent meg hazánkban magyar fordításban.
Az Égi tűz című regénye volt az első, amit olvastam, és a mai napig a kedves könyveim közé tartozik.

Az aranygyapjú

Robert Graves   
Evezzünk az időben távolabbi vizekre, oda ahol a mítoszok és a valóság összeolvadnak.

A Tízezrek

Michael Curtis Ford   

Akkor kalandozzunk tovább még egy kicsit a korban

A tűz kapui

Steven Pressfield   

"Itt fekszünk Vándor, vidd hírül a spártaiaknak
megcselekedtük, amit megkövetelt a haza."

Ókori szerelmek

Lissák György   
Hermotimosz, a káriai Halikarnasszosz leggazdagabb embere, egy nagy hajóépítő műhely tulajdonosa, a ión lázadás idején egy rabszolgakereskedő kezébe kerül, aki megfosztja férfiasságától.

Trója éneke

Colleen McCullough   
A közhiedelem szerint az első világméretű háború Kr.u. 1914-ben tört ki. A közhiedelem téved. Az első világháború Kr.e. 1260 táján tört ki. Az akkori világé persze. A Nyugaté és a Keleté. A görögöké és a trójaiaké.

Zeusz emlékiratai

Maurice Druon   
Druon, az Az elátkozott királyok sorozat írója ebben a regényben az ókori görög istenek történetét meséli el - franciás könnyedséggel és históriai hitelességgel.

Az emberiség ellenségei

Mika Waltari   
Marcus Mezentius Manilianus fia, Minutus Manilianus élettörténetével folytatódik a történelmi kalandozás, amely most Claudius és Nero korába kalauzol bennünket.

Az ország titka

Mika Waltari   
Folytassuk Mika Waltari kalandozásait a történelmi korokban és helyszíneken. Ez a regény az Ú j t e s t a m e n t u m világába viszi az olvasót, ahol szemünk előtt elevenednek meg Jézus életének eseményei, érthető-érthetetlen csodák tanúi leszünk.

Turms, a halhatatlan

Mika Waltari   
I.e. az V.században tanúi lehetünk a ladéi görög-perzsa tengeri csatának, majd bejárjuk az Égei-tenger legfontosabb szigeteit, a korabeli Szicilia városait, Rómát és az etruszk városállamokat.

Szinuhe

Mika Waltari   

A neves finn író az ókorba kalauzol el bennünket. Szinuhe, a fáraó barátja és orvosa meséli el életének fordulatokban bővelkedő részleteit.

Izsák tanítása

Bitó László   
A trilógia második kötete a bölcs pásztorkirály és elsőszülöttje közötti beszélgetés.

Ábrahám és Izsák

Bitó László   
A biblia-trilógia első könyve. Szereplőit élő és félő emberekként hozza közel hozzánk az író, s próbálta megérteni, megértetni, hogy a pogány istenektől elforduló az ő Egy-istenével szövetségre lépő Ábrahám miként volt képes fiára emelni kését.

Mózes

Gerald Messadié   
Mózesnek csupán a legendáját ismerjük. Vajon mi volt a valóság? Ki volt ez a vallásalapító óriás, aki hazát adott egy népnek?

Hórusz útja

Pauline Gedge   
Az út véres csaták, hűség és árulások között vezet. Szekenenré legifjabb fia, Amózisz lép az élre.

Az oázis

Pauline Gedge   
Ta-aa Szekenenré árulás áldozata lesz. Elárulják azok, akik félik vagy támogatják az idegen hatalmat.

A vizilómocsár

Pauline Gedge   
Apóphisz, a hükszosz uralja Egyiptom trónját Avariszban. Théba hercegének, az ősi és nemes család sarjának, Ta-aa Szekenenrének palotájába egy napon parancs érkezik.

Asszony a fáraók trónján

Ghyczy-Dráveczky Zsuzsa   
Sodró lendületű, érdekfeszítő, minden sorában hiteles mű.

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
A költészet mottója

"Csak ami tenyeremen landol,
azt engedem én föl madárnak.
Többért hiába is sóhajtok –
lezuhan szív-borzadálynak."

Kiss Benedek

 
A hónap műalkotása

J.B.Souter - Diana

 
Válogatásaim
 
Filmslágerek - magyarul
 
Gyönyörök Kertje

Kattints

 

 
Álmom az Ókor
 

Boldog névnapot


 

Gondolkodó
".... és bárhova is kerülnél majd a nagy küzdelemben, mint láng vagy füst, a te magad lelke mindenhol megmarad, megmarad neked értelmed, és szabad akaratoddal a jó és rossz között való teljes szabad választásod lehetősége."
Jasna 31.19

 
Ajánlataim

Magyar Művészeti Toplista Vers.wyw.hu - Versek

 
Barátaim honlapja
 
Sokat vagy keveset, olvasni kell. (Epiktétész)
Források
 

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)